Пожарна-кемпер

Прокуратурата в Бургас отказа да освободи пожарната кемпер, която заседна в пясъка на плаж край Созопол в началото на септември. Вече месец продължава разследването, а автомобилът стои запечатан на наказателен паркинг в града.

Атрактивният кемпер заседна на плаж със защитени дюни и предизвика гнева на природолюбителите. Последваха два полицейски ареста на собственика – германеца Виктор Хоке.

Две проверки на екоинспекцията не откриха нарушения.

„Не беше установено навлизане в защитената територия на няма засегната растителност, обект на опазва в предмета на защитена зона „Ропотамо“, каза Мария Андреева, експерт биоразнообразие в РИОСВ-Бургас.

Въпреки категоричното становище на екоинспекторите автомобилът все още не е освободен.

„Пожарната кемпер е задържана почти месец на наказателен паркинг в Созопол. По принцип може да бъде поискан запор върху превозното средство“, смята адвокатът на германеца, който все още е в страната ни и чака освобождаването на машината.

От прокуратурата са назначили две допълнителни експертизи на независими експерти, които да установят или ли извършено нарушение. Дотогава кемперът и неговият собственик ще чакат решението на съда.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви