Общинският съвет в Бургас прие изменение организация на движението край сградата на ОДМВР.

Изменението ще засегне план-схемата за организация на движението на улица „Христо Ботев“, ул.“Пробуда“, ул.“Шейново“ и ул.“Любен Каравелов“

Предстои тупиците на кръстовището на ул. „Пробуда“ и ул. „Шейново“ да се премахнат. Автомобилното движение по ул. „Шейново“ пък ще се обособи като еднопосочно, в участъка между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Македония“ . Движението ще се осъществява в посока от кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ към кръстовището с ул. „Пробуда“ към кръстовището с ул. „Македония“;

Движението по ул. „Пробуда“, в участъка между ул. „Патриарх Евтимиий“ и ул.„Шейново“, също да се осъществява еднопосочно, в посока от ул.„Патриарх Евтимий“ към ул. „Шейново“.

В началото на дебатите общинският съветник Стоян Грозев поиска да разбере дали с докладната ще има и решени за паркирането на служебните автомобили на ОДМВР-Бургас.

Зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска отговори, че предметът на тази докладна не е решаване на проблемите с обособяване на паркоместа за служебно ползване от автомобилите на МВР, а само за организацията на движението. От администрацията имали решение за паркирането, но то щяло да бъде в друга докладна.

Общинският съветник Георги Дракалиев похвали докладната и определи като „добро начало в правилната посока“.

Бургас, особено централната му част, е „украсена“ с много тупици още от времето на социализма, когато броят на автомобилите е бил 4-5 пъти по-малък. Политиката на отваряне на улици е много навременна, макар че на някои места е закъсняла.  Все още има места, където съществуването на тупици затруднява движението на автомобили и паркирането им. Съвсем скоро ще направим предложение и за премахването на още такива по централни улици„, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви