Инициативен комитет издига Радев и Йотова

Инициативен комитет издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като независими кандидати на изборите на 14 ноември. Учредителното събрание се провежда в зала 6 на Националния дворец на културата.

Трима съпредседатели ще има Инициативният комитет – д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. Те бяха представени от актьора Павел Поппандов в „моноспектакъл“

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха в залата под аплодисментите на присъстващите. Сред тях има представители на политическите партии, на местната власт, журналисти и хора от академичната общност, както и представители на културата и изкуството.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК са евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Засилени са противоепидемичните мерки по време на Учредителното събрание на Инициативния комитет. На входа се изисква отрицателен тест за коронавирус, както и цифров COVID-19 сертификат.

До момента подкрепата си за втори мандат на Румен Радев на „Дондуков“ 2 са дали от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, АБВ и „Изправи се.БГ“.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От „Изправи се.БГ“ представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Учредителното събрание на новия инициативен комитет продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви