Круизният кораб „SeaDream II” на едноименната компания SeaDream Yacht Club акостира Бургас тази сутрин.

Красивият кораб веднага предизвика интереса на бургазлиите, които бяха избрали приятното утро за разходка в край Морска гара. Пасажерите на SeaDream II” пък побързaха да слязат на брега и да се отправят на обиколка, пеша или с колелета, в града ни.

„SeaDream II” е по-близко до частна яхта, отколкото до оживен круизен кораб за масовите пазари. Атмосферата на борда е престижна, но без претенции, а менюто включва почти всичко от вино до хайвер.

Лично обслужване на „SeaDream II” е приоритет за 95-членния екипаж, който обгрижва максимум 112 пътници. Атмосферата на борда е луксозна и спокойна, предразполагаща към релакс.

Няма водни пързалки, авангардни забавления и късни нощни дискотеки, които са характерни за по-големите круизни кораби. Всички стаи за гости имат изглед към водата. Вечерите са организирани в салона или на открито.

Басейн, СПА процедури, пиано бар и голф симулатор допълват услугите на борда. Гостите решават какво да направят или да не правят по време на ваканцията.

Пасажерите са на възраст от 30 до 80 години, а пътуванията са насочени към приятелски или семейни компании. „SeaDream I” и „SeaDream II” обикновено избягват натоварените туристически маршрути, а изследват по-малко познати пристанища.
От май до октомври плаванията се извършват в Средиземно море.

От ноември до април двете мега-яхти кръстосват в Карибите. Пътуванията са с продължителност от 6 до 14 дни, като маршрутите са изключително разнообразни. SeaDream Yacht Club е семейна компания.

Неин основател и собственик е Атле Бринестад (Atle Brynestad), чийто професионален път е свързан с круизните пътувания. Бринестад основава Seabourn Cruise Line през 1987 г., като е бил негов председател и главен изпълнителен директор през първите години.

Той е бил председател на Cunard Line Ltd. и член на борда на Carnival Cruise Lines. SeaDream Yacht Club е създаден през 2001 г., а целта е да осигури непринудено яхтено пътуване на гостите, докато изследват най-невероятните дестинации в света.

Посещението на „Seadream II” в Бургас е след няколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID_пандемията.

Единадесетдневното пътуване започва на 21-ви септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/. След Бургас „Seadream II” се отправя към румънското пристанище Костанца, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл /включително и екипажа/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви