Уитни Хюстън, която в последната секунда слиза от самолета и тича към прегръдките на ранения си бодигард, изигран от Кевин Костнър, е сцена, заради която не една и две жени са бърсали сълзи.

Романтичната драма „Бодигард“, в която двама души преодоляват планове за убийство и натиска на холивудската слава, за да останат заедно на финала, е емблематична за историята на киното.

И понеже изглежда, че браншът е в период на преразказване на лентите от миналото, и култовият за 90-те филм ще се сдобие с нова версия през новото хилядолетие.

Планът за римейк на „Бодигард“ е на компанията Warner Bros., които все още не са обсъждали кои актьори ще заменят Уитни Хюстън и Кевин Костнър в съвременния вариант на романтичната история, но са избрали човекa, който ще я пренапише, така че да е актуална за XXI век.

Водещият сценарист за новия „Бодигард“ ще е Матю Лопес, номиниран за наградата „Тони“ за пиесата The Inheritance, представена на „Бродуей“ през 2019 г. Театралните критици определиха този негов текст като „едно от най-важните послания за Америка на прага на ново десетилетие“ и му дадоха високи оценки.

Освен престижното признание от наградите „Тони“, сценаристът е отличаван и от Лондонския кръг на театралните критици, както и от неформалната организация GLAAD Media, които награждават най-добрите пиеси, описващи ЛГБТ общността. При техните номинации Лопес спечели в категорията за най-добра пиеса с постановката The Whipping Man.

На театралната сцена той е познат и с интереса си към преработване на вече отлично познати творби като „Котка на горещ ламаринен покрив“ и „Някои го предпочитат горещо“, но за филмовата му биография информацията е далеч по-оскъдна.

Известно е, че през 2020 г. подписва договор с Amazon Studios за адаптация по новелата Leading Men, но този проект остана замразен във времето.

За момента не се споделя от какъв ъгъл Лопес ще погледне иконичния „Бодигард“, а липсата на филмови продукции в работата му ни позволява да правим само предположения.

А докато не разберем повече подробности за новата версия на романтичната драма, оставаме верни на класиката и ще се разчувстваме по съдбата на оригиналните герои, изиграни от Уитни Хюстън и Кевин Костнър.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви