Йовка Янакиева от Бургас бе избрана за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на ЖЕНИ ГЕРБ. Това се случи по време на Национално общо събрание на дамските структури от цялата страна, което се проведе онлайн. В него взеха участие над 850 делегата.

Йовка Янакиева е педагог, с богат професионален опит и активно участие в дейностите на ЖГЕРБ. Нейната кандидатура бе единодушно подкрепена от делегатите на местно и национално ниво, участвали днес във форума.

Бяха обсъдени отчет на дейността на структурите до момента, актуалната политическа обстановка, както и бъдещи инициативи.

На форума в Бургас, който се проведе в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андровати“, присъства и областният координатор Димитър Бойчев. Модератор на събранието в морския град бе Ася Пеева, депутат в 44-ото НС.

След предложени и гласувани промени в Правилника за работа на ЖГЕРБ вече ще има по един представител от районните организации в НИС. За председател на ЖГЕРБ за цялата страна бе избрана Екатерина Йорданова.

Бяха предложени и гласувани кандидатурите и на 5 зам.-председатели на дамската организация на национално ниво. Това също е промяна в Правилника, като избраните са Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Фильова, Карамфила Гюрова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви