Десетки доброволци почистиха днес алеи в Морската градина и парк Езеро от фасове и отпадъци.

Екологичната инициатива е част от информационната кампания #ПромениКартинката на Филип Морис България, която призовава към отговорно потребителско поведение и опазване на околната среда от замърсяването с цигарени фасове.

Целта ни е да изградим едно съзнание у хората, да променим картинката и всеки да е фокусиран върху чистотата около нас. Фасовете от цигари са много голям проблем за природата в световен мащаб. Тонове такива се изхвърлят в околната среда, а на тях им отнема изключително много време да се разградят“ , сподели пред репортер на Burgasnews Аристомен Пецов, регионален търговски мениджър на Филип Морис за Югоизточна България.

Той призова и хората, които употребяват тютюневи изделия, да бъдат по-отговорни към околната среда.

Пецов поясни, че това е 4 инициатива на информационната кампания #ПромениКартинката. Тя е започнала от Пловдив, след това е преминала през Благоевград и Варна, а краят й се слага в Бургас.

Благодарни сме и на местната община, която изключително много ни помогна с организацията на инициативата ни и имаме пълната й подкрепа“ , каза още регионалният търговски мениджър на Филип Морис.

Отпадъци днес бяха събрани в чували и след това извозени към регионалното депо.

Информационната кампания #ПромениКартинката цели да призове потребителите към отговорно поведение, като ги информира защо е важно фасовете да се изхвърлят в предназначените за общия битов отпадък места.

Основният проблем с фасовете, изхвърлени в природата, се обосновава от факта, че филтърът на тютюневите изделия не е просто хартия или памук, а е направен от целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е вид биопластмаса.

Повече за инициативата можете да научите на уебстраницата на кампанията https://promenikartinkata.bg/ и във ФБ страницата https://www.facebook.com/PromeniKartinkata.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви