ДПС ще има свой кандидат за президент

ДПС за първи път ще има свой кандидат за президент. Това стана ясно след регистрацията на партията в ЦИК.

„Подадохме документи за регистрация и за двата вида избори – и за изборите за президент и вицепрезидент, и за народни предсатвители“. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той, заедно с членове на ръководството, депозира папките на ДПС в избирателната комисия.

Досега движението винаги е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. Така през 2016 г. Движението за права и свободи подкрепи инициативен комитет, застанал зад Пламен Орешарски и Данаил Папазов. Но на втори тур даде подкрепата си за Румен Радев. Сега за първи път партията ще има официално своя кандидатпрезидентска двойка и се регистрира за президентска кампания. По-назад в годините ДПС подкрепи Ренета Инджова на първи тур през 2001 г., но после даде рамо за втория тур и победата на Георги Първанов срещу Петър Стоянов.

Карадайъ не издаде името на техния избраник за кандидат-президент, но посочи, че по-късно днес на свое онлайн заседание това ще се обсъжда от Централния съвет на партията. „Ще приемем критерии и процедури за номинации, в зависимост от номинациите, ще регистрираме и кандидатите ни за народни представители, и кандидатите ни за президент и вицепрезидент“, каза лидерът на ДПС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви