Слави отново обвини социолозите в лъжа

„Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината, че довечера ще се стъмни.“ Това написа в профила си в социалната мрежа лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той отново обвини социологическите агенции в лъжа за резултатите от вота на 14 ноември.

„Преди изборите на 4 април всички социологически агенции твърдяха, че главната интрига е кой ще вземе третото място измежду „Има такъв народ“ и ДПС. В своите последни проучвания преди изборите, и „Галъп“, и „Алфа Рисърч“, и „Тренд“ предвиждаха една и съща разлика между „Има такъв народ“ и ДПС. Разликата беше точно 0,2%. Нищожните 0,2%. В крайна сметка „Има такъв народ“ получи със 7,15% по-голяма подкрепа от ДПС“, заявява Трифонов.

И добавя: „Маркет линкс“ предричаше най-малка подкрепа в процентово отношение за „Има такъв народ“ – 11.7%. „Има такъв народ“ получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата грешка“. По думите му всички социологически агенции били категорични, че БСП ще е втора политическа сила.

„Галъп“ даваше преднина от 7,9% на БСП пред „Има такъв народ“. А „Тренд“ и „Медиана“- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма! На изборите „Има такъв народ“ стана втора сила с 17,66%. А БСП – трета с 15,01%“, обясни лидерът на ИТН.

Според него преди предизборната кампания за вота на 11 юли, както и почти през цялата предизборна кампания, социологическите проучвания на агенциите са показвали първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за „Има такъв народ“.

На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия изборен ден. И пак не познаха. Така че, ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет“, завършва поста си Слави Трифонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви