Конференция
Бъдещето на круизите

В Бургаския свободен университет се проведе конференция „Синя устойчивост за круизи и яхти в Бургас“. Събитието е по проекта „Устойчиво развитие в малки мащаби за круизите и яхтите в Черно море“ и е част от кулминацията на събитията по повод 30-годишнината от създаването на БСУ.

В конференцията участваха областният управител проф. Мария Нейкова, директорът на „Пристанище-Бургас“ Диян Димов, „Летище – Бургас“,  БСУ, представители на „Морска администрация“, Индустриален логистичен парк-Бургас, Югоизточния съюз на екскурзоводите, Свободния университет в Брюксел и др. Експерти Атина се включиха в директна онлайн връзка и презентираха своите виждания за реализирането на проекта.

Дискутира се състоянието на круизните пътувания в България, като се акцентира върху потенциала за развитие на малки яхти и малки плавателни съдове.

„Щастлива съм, че имам привилегията да ви приветствам като областен управител и като декан на Центъра по юридически науки в БСУ. Искам да поздравя колегите за изключителната активност и иновативност по този проект“, каза проф. Мария Нейкова, като допълни, че: „няма по-добро място от Бургас, където да се реализира този проект“.

„Щастлива съм, че съм тук защото БСУ е традиция, от която съм част и аз и няколко поколения успешно реализирали се възпитаници, положили много усилия БСУ да се утвърди като лидер, като избор на модерния, свободно мислещ, иноватен, ефективен човек. Изборът на тези, за които средата, технологиите, материалната база, качеството на образование имат огромно значение.

И всичко това благодарение на хората, които вярват в идеята, които стоят зад времето и носят в сърцето си Бургас и БСУ, работят неуморно с цената на личното си време, водени от смислената кауза, модерно образование, иновативност и работа по проекти“, каза още областният управител проф. Мария Нейкова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви