Добро утро
Започва един прекрасен ден

Добро утро в събота 18.09.2021

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 6,52ч. и ще залезе в 19.15ч. Температурата ще бъде между 17 и 26 градуса. Ще облачно със слаб дъжд. Вятърът ще е  силен от запад със скорост 10,9 м/сек.

Късметче на деня

„Всяка изминаваща минута е още един шанс всичко да се промени.“

Дорис Лесинг

Събитията на този ден

96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори.

1502 г. – Христофор Колумб достига бреговете на Коста Рика, при последната си, 4-та експедиция до Новия свят.

1759 г. – Канадската провинция Квебек окончателно попада под английски контрол.

1793 г. – Президентът Джордж Вашингтон прави първата копка на сградата на Конгреса на САЩ – Капитолия.

1810 г. – В Чили е формирано първото военно правителство на страната – начало на борбата за получаване на независимост от Испания.

1851 г. – Започва да излиза американският ежедневник Ню Йорк Таймс.

1885 г. – Съединението на България: Извършен е военен преврат, подкрепен от българския княз Александър I Батенберг. (нов стил)

1906 г. – Тайфун, придружен с цунами, стават причина за смъртта на около 10 000 души в Хонконг.

1910 г. – Съставено е тридесет и първото правителство на България, начело с Александър Малинов.

1922 г. – Унгария е приета в Обществото на народите.

1923 г. – Правителството на професор Александър Цанков иска и получава разрешение от Междусъюзническата военнотехническа комисия за свикване на 3000 наборници за потушаване на комунистическите бунтове.

1925 г. – Основан е град Аймореш в Бразилия.

1928 г. – За първи път е направен полет над Ламанша с автожира „С-8“, пилотиран от конструктора Хуан де Ла Сиерва.

1934 г. – СССР е приет в Обществото на народите.

1961 г. – Генералният секретар на ООН Даг Хамаршелд загива в самолетна катастрофа над Конго.

1962 г. – Руанда, Бурунди и Ямайка са приети за членове на ООН.

1970 г. – Джими Хендрикс е намерен мъртъв в Лондон.

1973 г. – Двете Германии – ФРГ и ГДР са приети за членки на ООН.

1976 г. – В Пекин се състои погребалната церемония на лидера на Китай Мао Дзъдун.

1981 г. – Премахнато е смъртното наказание във Франция.

1998 г. – Създадена е неправителствената организация ICANN, която отговаря за поддържането на системата от домейни и IP-адреси в Интернет.

2008 г. – 40 Народно събрание на България приема Пражката декларация за европейската съвест и комунизма, която осъжда нацистките и комунистическите тоталитарни режими.

2008 г. – Американският рапър Snoop Dogg изнася концерт в Зимния дворец на културата.

2014 г. – Референдум за независимост на Шотландия.

Родени

1709 г. – Самюел Джонсон, британски есеист, критик, поет († 1784 г.)

1895 г. – Джон Дийфенбейкър, 13-и министър-председател на Канада († 1979 г.)

1905 г. – Агнес де Мил, американски хореограф († 1993 г.)

1905 г. – Грета Гарбо, шведска и американска актриса († 1990 г.)

1905 г. – Еди Андерсън, американски актьор († 1977 г.)

1907 г. – Леон Аскин, австрийски актьор († 2005 г.)

1916 г. – Росано Браци, италиански актьор († 1994 г.)

1920 г. – Джак Уордън, американски актьор

1926 г. – Бъд Грийнспан, американски кинопродуцент

1932 г. – Николай Рукавишников, руски космонавт († 2002 г.)

1933 г. – Джими Роджърс, американски певец и композитор

1940 г. – Франки Авалон, музикант

1942 г. – Аксиния Джурова, български учен – изкуствовед

1944 г. – Иван Милев, български музикант

1945 г. – Катя Паскалева, българска актриса († 2002 г.)

1945 г. – Руси Чанев, български актьор

1946 г. – Павел Поппандов, български актьор

1952 г. – Ди Ди Рамон, американски музикант (Ramones) († 2002 г.)

1957 г. – Богомил Бонев, български политик

1961 г. – Джеймс Гандолфини, американски актьор († 2013 г.)

1964 г. – Холи Робинсън, американска актриса

1968 г. – Darryl Hill – Cappadonna, американски рапър – (Wu-Tang)

1971 г. – Джейда Пинкет Смит, американски модел, актриса

1971 г. – Ланс Армстронг, американски колоездач

1972 г. – Димитър Рачков, български актьор

1973 г. – Джеймс Марсдън, американски актьор

1974 г. – Икзибит, американски рапър

1974 г. – Сол Кембъл, британски футболист

1976 г. – Стефан Иванов, български актьор

1983 г. – Кевин Дойл, ирландски футболист

1994 г. – Владислав Радославов, български футболист

Хороскоп

Овен
За Вас този ден ще се превърне в неочакван успех. Ще Ви се предостави възможност неочаквано да изпреварите конкурентите и да постигнете онова, към което отдавна сте се стремели. Наистина, трябва да използвате необичайни методи.

Проявете оригиналност и изобретателност – без тях днес сте за никъде. Възможни са спорове с роднини, а не са изключени и сериозни конфликти в семейството. Няма да успеете да приведете своите лични планове в съответствие с плановете на обкръжаващите, което ще породи напрежение и взаимо недоволство.

Вероятно е влошаване на самочувствието, а и днес за Вас ще е прекалено голяма вероятността за простудни заболявания.

Телец

Ако мислите, че вчерашния ден е бил прекрасен и опияняващ, то какво друго може да се каже за днешния!

Звездите са Ви приготвили още по-приятни сюрпризи Тъй като сте опиянени от любовта и сладката безмислица, лесно може да разберете как ще се чувствате, когато започнете да получавате онова, което могат да Ви предложат звездите, започвайки от подаръци и знаци на внимание. Проявете благодарност и помислете, с какво може да зарадвате своя партньор в отговор.

Близнаци

Вашият обострен усет ще Ви покаже, какво точно трябва да промените днес. Не се безпокойте, че няма да Ви стигне енергията, за да доведете всичко до край – сега сте преизпъление с такова количество енергия, че ще можете да свършите всичко, което Ви е нужно.

Най-вече ситуацията няма да приеме такива драматични и ожесточени обороти, от което се опасявате. Всичко ще бъде наред, но само при условие, че сте убедени в правилността на онова, което правите. Перченето също върши работа, затова енергично демонстрирайте своята самоувереност.

Рак

Днес разговорът с Вашия любим човек може да се окаже много тежък и няма да донесе удоволствие нито на Вас, нито на него.. Само че той е просто необходим, за да можете да приключите с всичко. А и да стигнете до едно важно и изгодно решение. Бъдете търпеливи и мъжествени.

Лъв

Привързаността към родителите, родните места, а също и към партньора по брак, през този ден незабелязано ще набира сила. Може също да изпитвате силно влечение към общуване с хора, които смятате за свои приятели и които са необичайни и оригинални личности.

Брачният или деловият Ви партньор едва ли ще бъдат склонни днес към пълна откровеност . Ако отношението им към Вас е добро, може съвсем умишлено да скриват някои истини за живота, или някои обстоятелства от личния си живот. Подбудите и наз практика ще са съвсем добри.

Дева

Днес на Вашия любим човек няма да бъде лесно да възприеме всичко, което правите и говорите, сериозно. Ако не планирате да използвате своето амплоа на клоун, ще се наложи да бъдете много убедителни, за да избегнете неразбирането.

Везни

Ако сте родени под знака на Везните, има вероятност днес да се окажете пред не лекия избор между това, което смятате за свое задължение, и онова, което наистина би Ви донесло удоволствие. Преди да си блъскате главата и да не знаете какво да правите, може би е по-добре да помислите, не може ли да ги съвместите по някакъв начин.

Да кажем, че ще излезете с приятели, но ще се постараете да се приберете в прилично време. Или ще свършите предварително по-голямата част от работата си, за да имате след това време и за удоволствия…

Скорпион

Вашите разсъждения са противоречиви, а постъпките – необмислени. Вие прекрасно разбирате това, но отказвате да се вслушате в здравия разум. Какво пък – през първата половина на деня може да се почудите, но през втората все пак ще трябва да се настроите на по-сериозен лад.

Старайте се да избягвате споровете, защото днес няма да можете да постигнете победа в тях, а Вие не обичате да губите. Всяка остра дискусия би Ви донесла само обида и разстройване. Не е желателно да обсъждате сериозни проблеми с представители на противоположния пол, и в частност – с тези, които са Ви симпатични.

Стрелец

Днес в общуването с Вашия любим човек трябва да се ръководите от това, което съвестта Ви подскаже. През този ден тя ще Ви дава съвсем точни съвети и ще бъде безпогрепен индикатор за правилността на всички Ваши решения и постъпки.

Козирог

Днес е напълно възможно да направите нещо необмислено по отношение на Вашия любим човек. Затова преди да постъпите по един или друг начин, помислете си, как Вашата половинка ще реагира на Вашите думи или действия.

Водолей

Днес Вашия най- добър приятел може много силно да измени отношението Ви към Вашия любим човек Това е възможно да стане благодарение на фразата: „на мен не ми харесва!” – казана от него, а може и да бъде по някакви други причини. Като цяло, днес е най- добре да не обсъждате личния си живот с приятелите.

Риби

Днешният Ви ден ще бъде тъжен и безрадостен и затова трябва да се подготвите от рано – и не само Вие, а и Вашия любим човек също трябва да се подготви. Нека не се учудва на мълниеносните промени на настроенията и крясъците Ви сегиз-тогиз, а Вие се постарайте да се сдържате.

Източник: https://lamqta.com/

Какво да прочетем

Сделката
Очаквайте красивата романтична история на Ел Кенеди, затрогнала хиляди читатели по света!

Сделката (Off-Campus 1)

Ел Кенеди

За първи път на български излиза още една от най-популярните авторки на романтични романи в света Ел Кенеди с пламенна история за любов и съблазняване.

Книга първа от поредицата Off-Campus на Ел Кенеди

Тя ще сключи сделка със звездата на хокейния отбор…

Хана Уелс най-сетне е открила мъж, който я вълнува. Но макар да се чувства сигурна във всяка друга ситуация, тя не може да се отпусне, когато стане въпрос за секс и съблазняване. За да привлече вниманието на Джъстин Кол, тя е готова на всичко. Но не подозира, че за да си уреди жадуваната среща, трябва да помага в уроците на дразнещия и наперен капитан на хокейния отбор – Гарет Греъм. Или поне такава е сделката.

…и това ще се получи така добре…

Всичко, което Гарет иска, е да играе професионален хокей, след като завърши. Но сега трябва да се добере до важна оценка, за да запази мястото си в отбора за ключовите мачове. И ако трябва да помогне на саркастичната и недостъпна Хана да свали някакъв тъпак, за да получи помощта й, защо не.

Но когато една неочаквана целувка води до най-бурното преживяване в леглото и за двамата, нещата се оплитат. Сега Гарет трябва да докаже на Хана, че е точно този, който й е нужен. A от миналото крещят тайни, които или ще ги разделят, или ще ги свържат завинаги.

Виц

Влиза при доктора един човек, а на главата му жаба.

– Какво ти има, каква е тая жаба на главата ти? – попитал докторът.

Човекът почнал да прави само някакви неразбираеми физиономии без да каже нищо. Тогава жабата се обадила:

– Не знам за него, ама мен ми излезе това нещо на г*за от няколко дена…

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви