Манускриптът Такенучи - историята на света

Манускриптът Такенучи са серия загадъчни документи, които преди 1500 години човек на име Такенучино Матори е преписал на смес от японски и китайски йероглифи. Текстът е взет от още по-стари ръкописи. Според легендата „богове“ са написали оригиналния манускрипт с божествени йероглифи преди много хиляди години.

В необичайния ръкопис е описана историята на човечеството от момента на създаването до появата на християнството. В него се говори за епоха, в която хората са живели в мир и хармония под управлението на сина на Върховния бог.

Текстовете на Такенучи трябвало да се съхраняват от семейство Такенучи, потомци на Такенучино Матори, син на легендарния японски герой Такенучи но Сукуне. В книгата на Кику Ямане „Истинската история на света, скрита в Япония“ се казва, че манускриптите се предавали от поколение на поколение и се съхранявали в храма Kosokotaijingu на планината Омиджин в префектура Тояма.

Не е ясно по какъв начин Такенучино Матори е успял да направи превод от „божествения език“. Но според съвременната транскрипция текстовете на Такенучи описват историята на всички страни в „божествената епоха“. Там се разказва за четири периода в древния свят, които започнали преди около 300 милиарда години.

Документите Такенучи са разделени в четири различни епохи.

• Седем поколения на небесните богове в ерата Tenjin, всяко поколение има под-поколения, използващи същата фамилия.
• Ера Joko, състоящ се от 25 поколения.
• Династия Fukiaezu, състоящ се от 73 поколения.
• Династия Kanyamato, която обхваща от първо поколение до сегашното поколение.

В началото се казва, че преди сътворението е съществувало море от кал. За формирането на света били необходими 22 милиарда години. Появили се първите Бог и Богиня, небето и земята били разделени, създадени били Слънцето и Луната. Постепенно, в продължение на шест поколения, се формирала Земята. В петото поколение боговете породили Създателя на нациите със сияещо тяло, който се спуснал на планината Курай в Япония.

В продължение на седем поколения различни същества създали технологии, включително транспорт, писменост, управление на времето, земеделие и компютри. Седмото поколение дало началото на световните императори, като се започне със Сумера-Микото. В манускрипта Такенучи Сумера-Микото е наричан „Син на Слънцето“, понеже бил спуснат от Бога Слънце.

Децата на Бога Слънце основали висша древна династия и след 8 милиарда години тяхното потомство се спуснало в света, за да основе собствени страни. В ръкописа Такенучи се казва, че човечеството е възникнало не в резултат на еволюция, а е било създадено от боговете.

Синовете на боговете сътворили хора от пет раси (бели, червенокожи, сини, жълти и черни) и ги разпръснали из земята.

Япония станала център на света, откъдето боговете създавали расите и ги разселвали в други региони.

В ерата Кото в света съществувало единно световно правителство, което било оглавявано от първия божествен император Сумера-Микото. Сумера-Микото разделил света на 16 региони и назначил във всеки от тях цар. Гербът на Сумера-Микото – 16-листна хризантема – символизирала 16-те региона. Тази хризантема днес се използва като императорски печат и герб на семейството на японския император.

Хризантемата с 16 листчета е известна не само в Япония. Тя е изобразена на вавилонската порта на Ищар, в двореца Алхамбра в Испания и на някои места в Рим, Египет и други региони. Съвпадение ли е това, или между тези региони в древността е съществувала връзка?

Седалището на световното правителство било разположено в планината Хида в Япония. Храмът Kosokotaijingu се смятал за най-свещен. Той бил посветен на човешките предци и бил построен от неръждаем метал, наречен хихииро-кане. Според ръкописа Такенучи хората от всички пет раси идвали в храма на ежегоден фестивал.

В документите се казва, че Сумера-Микото често пътешествал по целия свят. Той пътувал на летящ кораб, наречен Ameno-ukifune („плаващи кораби“). Местата, където се приземявали летящите кораби, се наричали hane (ветрове). Това били древни писти. Дори днес едно от летищата в Токио носи името Ханеда.

В основата на социалната структура било селското стопанство. Земята принадлежала на боговете, но се управлявала от хората. Хората получавали земята под аренда, но не трябвало да плащат данъци. Никой не ги контролирал и не ги експлоатирал.

Хората се наслаждавали на плодовете на своя труд.

Сумера-Микото искал да даде щастие на народа, който го обичал и го почитал.

Но Сумера-Микото решавал кой ще стане цар на региона, и кой не е подходящ за това. Той надарявал владетеля с власт или му вземал властта в зависимост от способностите на човека. Това напомня на древните шумерски текстове, в които се казва, че древните царе били назначавани от боговете, а най-първите царе били самите богове.

В текста се споменава строителството на многобройни hiramito (светилища) за идването на Бога Слънце. Думата „пирамиди“ произхождала от думата „хирамито“. Пирамидите били ръкотворни или моделирани от човека хълмове. Сумера-Микото използвал пирамидите да общуване с боговете.

Както и в други подобни легенди, златният век приключил, когато хората престанали да почитат боговете. В дадения случай това станало при династията Fukiaezu, която поставила края на хилядолетното процъфтяване. Поради природни катастрофи два континента – Тамиара и Мийои – потънали в океана.

В края на династията силно земетресение предизвикало 200-метрово цунами, което опустошило Япония. Тези бедствия възникнали поради „корупцията“ на човешкия дух. Хората забравили Сумера-Микоту, станали надменни и предизвикали гнева на боговете.

Един от най-странните аспекти в манускрипта Такенучи е напомнянето за Мойсей и Исус, които приключили живота си в Япония.

Още по-невероятно е, че там били техните гробове. Така нареченият гроб на Исус (който доживял до 106 години) е разположен в малкото градче Шинго.

Според ръкописа Мойсей също починал в Япония на възраст 583 години. Предполагаемият му гроб се намира в подножието на планината Кодацу в префектура Ишикава.

Установяването на автентичността и произхода на документите Такенучи днес е невъзможно, тъй като първоначалният ръкопис бил конфискуван от властите и по-късно загубен.

Според Ичиро Ямане, внук на Кику Ямане – автор на книгата „Истинската история на света, скрита в Япония“, ръкописът Такенучи е пропагандистки материал, написан от японските военни. Те искали да оправдаят идеята, че японският император трябвало да управлява света. Тъй като според манускрипта човечеството се е разселило от Япония и Япония е била центърът на света.

През XIX век Киамаро Такенучи основава клон на шинтоизма въз основа на манускрипта Такенучи. Днес много експерти смятат, че манускриптът Такенучи не е нищо повече от измислица. Други смятат, че в тях може да има корени на истината. Той като оригиналният текст е загубен, тази мистерия вероятно никога няма да бъде разгадана.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви