Стоилов и Гешев обсъдиха

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна с главния прокурор Иван Гешев в Министерството на правосъдието. Двамата са обсъдили преминаването на Бюрото по защита от Прокуратурата към МП.

„Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването“. Това е обяснил Стоилов, цитиран от пресцентъра на МП.

Той е допълнил, че подзаконовата нормативна база и двустранните споразумения трябва да продължат да се прилагат и след влизането в сила на промените в Закона за защита на лица застрашени във връзка с наказателното производство.

От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията. Това информираха от правосъдното ведомство.

„Необходимо е да се уточнят въпросите около статута на служителите“, е подчертал министър Стоилов. Той смята, че преместването на Бюрото по защита отново в МП няма да създаде затруднения по отношение охраната на главния прокурор. Тъй като той има право на защита по Закона за Националната служба за охрана.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви