Председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема.

Манев мотивира решението си с това, че предприема тази стъпка, за да даде път на своите по-млади колеги от ръководството на партията, които да доразвият и надградят идеите му.

За 14 години със своя екип от съмишленици той създаде, разви и наложи партията като изразител и защитник на интересите на една от най- активната и инициативната част от българското население.

„С работата си като председател на ПП „Средна европейска класа успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот“ – сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври.

Конгресът е насрочен преди три месеца и случващата се смяна в партийното ръководство е резултат на добре обмислено решение.

„Оттеглям се от активна политическа дейност на 54 години с чувство на изпълнен дълг, но винаги ще помагам с каквото мога на моите млади колеги от Изпълнителния комитет на ПП „Средна европейска класа“ – сподели Георги Манев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви