Ресторантьори от Бургас излязоха на мащабен протест. Акцията се проведе под надслов „Свобода за бизнеса“ и събра над 300 представители не само от заведенията, но и от сватбени агенции, детски центрове, таксиметрови шофьори и други представители от различни търговски сфери.

Недоволните се събраха първо пред сградата на Областната управа на Бургас. След това с шествие преминаха по улица „Александровска“ до площад „Тройката“. След това се отправиха към сградата на Община Бургас, където приключи протеста им.

Много от хората бяха разпънали и плакати с надписи: „Протест! Бизнесът отвръща на удара!“, „Искаме да работим“, „Не ме отказвайте от моята професия“ и други.

В Бургас бе и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който подкрепи колегите си.

Има много недоволни от последната заповед на министър Кацаров. Няма как да работи само до 23:00 часа. Няма как да ограничим клиентите си до 50%. Няма как да има здравни мерки, без да има икономически и социални. Във всеки град хората са крайно недоволни. Заповедта трябва да бъде премахната и да се дадат адекватни мерки за бранша. Няма да спрем да протестираме. Мярката 60/40 важи само за работещи бизнеси, като дори към този момент тя е спряна„, каза той.

Алибегов допълни, че на 28 септември ще се проведе голям протест в София, на който освен ресторантьорите, ще бъдат и превозвачите и таксиметровите шофьори.

На въпрос на Burgasnews, как приема преназначаването на Стойчо Кацаров като министър на здравеопазването в новия служебен кабинет на президента Радев, Алибегов отговори следното:

Явно нямат никакво отношение към туризма или нашия бранш. Ще продължим по този начин да отстояваме нашите права„.

Председателят на Българската асоциация на заведенията поясни още, че няма как с един силен сезон, какъвто е бил август за заведенията, да се компенсират, загубите, които са натрупани за цялата година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви