Добро утро
Започва един прекрасен ден

Добро утро в четвъртък 16.09.2021

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 6,50ч. и ще залезе в 19.19ч. Температурата ще бъде между 16 и 24 градуса. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е  полусилен от югоизток със скорост 8,3м/сек.

Късметче на деня

„Ако видите всички неща, които ви се случват, добри и лоши, като възможности, тогава ще работите с по-високо ниво на съзнание.“

Лес Браун

Събитията на този ден

1620 г. – От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка.

1794 г. – Стойко Владиславов е избран от търновския митрополит за врачански епископ и приема името Софроний Врачански.

1795 г. – Великобритания завладява Кейп Таун (дн. ЮАР).

1810 г. – Мексико обявява независимост от Испания.

1848 г. – Американските астрономи братя Уилям Кранч Бонд и Джордж Филипс Бонд и английския астроном Уилям Ласел независимо откриват Хиперион – естествен спътник на Сатурн.

1859 г. – Британският изследовател Дейвид Ливингстън открива езерото Няса – сега на границата между Малави, Танзания и Мозамбик.

1875 г. – Избухва Старозагорското въстание, организирано от Българския революционен централен комитет в Букурещ и ръководено от Стефан Стамболов с помощници Захари Стоянов и Георги Икономов.

1903 г. – Хенри Ройс тества първия си двуцилиндров двигател с мощност 10 конски сили.

1907 г. – Основан е Съюз на запасните офицери в България.

1908 г. – Основана е компанията Дженерал Мотърс.

1940 г. – Втората световна война: В САЩ е въведена задължителна военна служба за мъжете.

1949 г. – Великото народно събрание приема нов Закон за БАН, според него Академията е държавно научно учреждение, подчинено пряко на Министерския съвет.

1963 г. – Малайзия образува федерация със Сабах, Сравак и Сингапур.

1963 г. – След получаване на независимост от Франция, Мохамед Ахмед Бен Бела е избран за първия президент на Алжир.

1966 г. – В Ню Йорк се състои първото представление в новата сграда на Метрополитън опера.

1975 г. – Папуа Нова Гвинея обявява независимост от Великобритания (администрацията на Австралия).

1975 г. – Кабо Верде, Мозамбик и Сао Томе и Принсипи се присъединяват към ООН.

1976 г. – Арменският шампион по подводно плуване Шаварш Карапетян спасява 20 души от тролейбус, паднал във водохранилище в Ереван.

1978 г. – При земетресение в югоизточен Иран (град Табас и околностите му) с магнитуд 7,5 – 7,9 по Скалата на Рихтер загиват 26 000 души.

1980 г. – Сейнт Винсент и Гренадини се присъединява към ООН.

1982 г. – Ливанската милиция извършва Клане в Сабра и Шатила, при което са убити 700 цивилни лица.

1986 г. – При пожар в мината Кинрос (ЮАР) загиват 177 души.

1987 г. – В Монреал е подписан Протокол за защита на озоновия слой.

1999 г. – В резултат на бомбен атентат в 9-етажен жилищен блок в руския град Волгодонск загиват 17 души, а 70 са ранени.

2005 г. – Излиза първата версия на Joomla!, на базата на Mambo 4.5.2.3, комбинирана с няколко други добавки и поправки.

Родени

16 г. – Друзила, римска матрона († 38 г.)

1745 г. – Михаил Кутузов, руски военачалник (генерал-фелдмаршал) († 1813 г.)

1897 г. – Владимир Трендафилов, български актьор († 1972 г.)

1902 г. – Камен Зидаров, български писател († 1987 г.)

1922 г. – Йеросхимонах Пахомий, български православен монах († 2007 г.)

1924 г. – Лорън Бекол, американска актриса и манекен († 2014 г.)

1925 г. – Би Би Кинг, американски китарист († 2015 г.)

1927 г. – Питър Фолк, американски актьор († 2011 г.)

1950 г. – Павел Панов, български футболист и футболен треньор

1952 г. – Мики Рурк, американски актьор

1956 г. – Дейвид Копърфийлд, американски илюзионист

1964 г. – Станчо Цонев, български футболист

1968 г. – Марк Антъни, американски певец

1977 г. – Нина Гавазова, българска актриса

1987 г. – Мерве Болугур, турска актриса

1987 г. – Кайл Лафърти, ирландски футболист

1980 г. – Радослав Забавник, словашки футболист

1992 г. – Ник Джонас, американски певец и актьор

1994 г. – Александър Митрович, сръбски футболист

Празник

16 Септември – Имен ден празнува Людмила, Людмил, Люси

На 16 септември имен ден празнуват всички, които носят името Людмила (името е от славянски произход и означава „любим на народа“ или „който обича хората“) Людмил.

На този ден православната църква отбелязва деня на Св. Людмила Чешка. Света мъченица Людмила, княгиня Чешка!

Хороскоп

Овен
Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни от обичайното, и навярно това ще се хареса на близките Ви.

За тях Вие ще бъдете и надежден помощник , и добър съветник. В края на деня настроението Ви ще се развали – на пръв поглед – без всякаква причина. Затова за вечерта е по-добре да не си планирате някакви уморителни занимания, светски мероприятия и съвсместна работа.

Телец

През този ден именно музиката ще помогне на Вас и Вашия любим човек да се почувствате като едно цяло. Главното е, музиката да бъде подбрана правилно, като се имат предвид настроенията и желанията ви. Към това силно оръжие трябва да се отнасяте внимателно и предпазливо.

Близнаци

Трябва да си помислите, че при Вас всичко е под контрол, когато получите огромен сюрприз, който ще Ви накара да се спрете. Хубавото във всичко е това, че сюрпризът доказва, че някой мисли за Вас.

Позволете се да се отклоните от пътя , да кривнете по тази щастлива пътечка, и да оставите старата рутина назад. Всичко ще се нареди без Вашето участие. Вие трябва само да се наслаждавате.

Рак

Днес е по-добре да се погрижите не за своята привлекателност, а за удобството на своя тоалет. . Събитията през този ден ще се подредят така, че ще се оценява не Вашата елегантност, , а издръжливостта Ви и готовността да преодолявате различни препятствия.

Лъв

Добрите Ви намерения може да останат неразбрани днес от Вашия любим човек, и да ги възприеме като израз на някакви егоистични мотиви. Затова ако желаете доброто на ближния си, тоест-на своя любим, може да получите реакция, която трудно може да бъде наречена благодарност.

Дева

В сутрешните часове неопределеността на ситуацията може да Ви подейства доста на нервите(особено ако рождената Ви дата е през август). През деня ще се появи възможност да изясните интересуващите Ви въпроси и да оправите отношенията с родителите си или с други, важни за Вас хора.

Замисляйки това или онова начинание, дори то да е дребно, обезателно помислете за своето финансово състояние. Ако въпреки здравия разум започнете да се стремите към невъзможното, времето и силите Ви ще бъдат напразно похабени.

Везни

Постарайте се днес да избегнете натрупването на несвършена работа. Неочаквано повикване от началството може да попречи за осъществяване на личните Ви планове. В семейните отношения може да правите всичко, което Ви се прииска. Най-важното е, да не допускате глупави грешки.

Планирайте съвместен отдих, защото отдавна е трябвало да направите това. Внимателно проверете състоянието на своите финанси, а това се отнася и до въпросите за ползване на кредит. Препоръката на звездите е, въобще да се въздържите да го взимате, а да изчакате по-добро време. Има верочтност да получите скъп подарък.

Скорпион

Ако сте затрупани с проблеми, за които не сте се решавали да поговорите със своиоте близки, днес е най-подходящият ден, в който можете да им разкриете душата си. И ще изпитате облекчение. Не се съмнявайте , обезателно ще Ви разберат, а може и да получите някой добър съвет.

Стрелец

През този ден не трябва да пропагандирате ярките си нови идеи (ако , разбира се, ги имате). Нека те да преминат неголям инкубационен период, тъй като им е необходимо известно време да съзреят и да улегнат. Прекарайте този ден така, както Ви се иска, но не се отдалечавайте прекалено от мястото на своя дом.

Опитите Ви да се заемете със скучна рутинна работа, могат да предизвикат у Вас раздразнение. Намерете време за изпълнение на несложни семейни ритуали, както и за общуване с приятели от детството и с роднини.

Козирог

Ще получите отговори на важни за Вас въпроси, които,за съжаление, няма да са от най-приятните. Ще се наложи да се примирите с факта, че плановете Ви не могат да бъдат реализирани в първоначалния им вид и ще се наложат корекции, които ще са доста значителни.

Исканията Ви през този ден ще нарастнат. Своите интереси, цели и убеждения ще отстоявате по съвсем необичайни пътища.

Опитите Ви да се опрете на традицията или семейството, точно в този момент може да се окажат неудачни. Започвайки важна работа, се постарайте да бъдете по-практични и да намерите начин да се презастраховате.

Ако разчитате само на своята щастлива звезда, можете да се окажете разочаровани от бивши приятели или някогашни идеали. Не са изключени сриване на настроението и самочувствието.

Водолей

Най-добре ще бъде днешната романтична среща да проведете на чист въздух. Идеалният вариант за това би било, да поседите на брега на океана, но поради липса на такъв може да се възползвате от всеки наличен водоем, независимо от неговата големина.

Риби

Днес ще успеете по-добре да контролирате своето време. В живота Ви започва период на по-плътно и качествено общуване с обкръжаващия Ви свят, а това ще Ви донесе чувство на удовлетворение. При това положение ще можете сериозно да се замислите за нещата, които Ви пречат.

Обърнете внимание на това, как се отнасят към Вас околните. Възможно е да намерите някои важни неща, които да Ви подскажат, как може да намерите недостигащите елементи в главоблъсканицата.

Източник: https://lamqta.com/

Какво да прочетем

Шефът
Прекрасно забавен и пристрастяващо секси, този роман е съвършената комбинация от остроумие, хумор и горещи емоции, която ще разтопи сърцето ви.

Шефът

Ви Кийланд

‌„Не можех да си спомня някога да съм желала мъж така силно, както желаех Чейс. Известно време мислех, че се дължи на факта, че ми е шеф – онова вълнуващо чувство, когато нещо ти е забранено. Но знаех, че е повече от това. Много повече. Толкова много, че ме плашеше. Дяволски ме плашеше.“

Една вечер Рийс Анесли среща в тъмния коридор на ресторант красив и арогантен мъж, който успява да се настани задълго в мислите ѝ.

Тя знае, че шансът да го види отново в огромен град като Ню Йорк е нищожен, но търсенето на работа я отвежда не другаде, а в компанията на Чейс Паркър. И само месец след срещата в ресторанта тя вече има нова работа и красив, сексапилен и много упорит шеф.

Виц

Получих два поредни SMS-а, и не знам кой от двата е по-неприятен. Първия беше:

– „Най-добре е да се разделим“, а втория:

– „Извинявай, това не беше за тебе“.

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви