Хаджигенов: Нов проект ще е чудесно

Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ коментира, че нов политически проект с участието на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще се отрази „великолепно на цялата политическа бъркотия, която е в момента“.

„Колкото повече искат да вземат трудни решения, да влязат в политиката, толкова по-добре. Така че аз приветствам такъв проект и смятам, че ще се отрази положително на българските граждани“. Това каза депутатът пред журналисти в кулоарите на парламента.

Кандидат за президент няма да имаме. С уговорката, че не е обсъждано в парламентарната група, отговори той на друг въпрос. По думите му до момента има един-единствен сериозен кандидат – действащият президент. Все пак той добави: „Да ги обявят и другите, ще решим“.

Хаджигенов допълни, че в сдружението „Ние идваме“ не са взели все още решение как да се явят на изборите.

„ИБГНИ сме се събрали да вършим работа, справяме се нелошо“, подчерта политикът. И добави, че предстои обсъждане на бъдещето на сегашната коалиция.

Върху 130 граждани са били експлоатирани СРС, успяхме да съберем 130 имена, които са засекретени от прокуратурата. Това съобщи Хаджигенов като председател на временната комисия за проверка на закононарушения около миналогодишните протести.

Тя беше създадена за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

Той добави, че са събрани данни за 934 души, между тях петима журналисти, един от които работи за голяма френска медия, прокурори, съдии, генерали от резерва, политици, председатели на НПО-та, които участват активно в политическия живот и в изборите.

Комисията не е успяла да намери законов начин, по който да вдигне класификацията. Самият Хаджигенов е изпратил писмо преди месец до Националното бюро за контрол на СРС с такова искане в едномесечен срок.

Според него препоръките в доклада на временния парламентарен орган за отстраняване и разследване на директора на НСО и двама негови подчинени служители и прокурор Вероника Трифонова е причината парламентарни сили да не искат документът да мине в пленарната зала.

„Плюс данните, които ще изнесе комисията (в голямата си част са класифицирани) – това води до яростна съпротива, „Уотъргейт“ в българския вариант изглежда много по-ужасяващ, отбеляза Хаджигенов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви