ИТН се разделя с Петър Илиев

Кандидатът за вътрешен и правосъден министър от несполучилите проекто правителства на „Има такъв народ“ вече не е част от партията. Това става ясно от премахването му от официалната интернет страница на ИТН. А така  същои от думите на главния й секретар Виктория Василева.

„Случилото се с Петър Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа напред на ИТН“. Това коментира пред „Дневник“ Василева в отговор на въпрос за фигури в евентуално ново правителство. „Начинът, по който ще протекат разговорите за следващо правителство вероятно ще бъде напълно различен“, обясни тя. „Останахме неразбрани“, коментира още главният секретар на „Има такъв народ“.

„Понякога трябва да създаваш правилата, ние се опитахме да покажем други правила, очевидно те не бяха възприети и може би затова в момента плащаме тази политическа цена и сме обругани и охулени от всички. Като че ли много бързо всички забравиха ГЕРБ, чекмеджетата, кюлчетата, пачките, много бързо. „Има такъв народ стана удобният враг“, каза още Василева.

Проверка на Dir.bg показа, че

Петър Илиев вече не фигурира на интернет страницата на ИТН.

Името, снимката и биографията му липсват както в секцията „Хората зад Слави“, така и в тази с новините, свързани с партията.

В началото на септември плагиатския скандал около преподавятеля в СУ доби не само обществен, а съдебно-правен отзвук. Тогава МВР изиска информация за книгата на Илиев по нареждане на прокуратурата. Сигналът за плагиатство е подаден във Върховна касационна прокуратура. Оттам е разпределен на районната прокуратура в София по компетентност, която е възложила проверка на полицията, каквато е стандартната процедура. След събиране на данни те се докладват в прокуратурата, за да се прецени дали да се образува досъдебно производство.

Ден по-рано в групата „Правна лудост“ в социалната мрежа, в която членуват студенти по право и която първа публично обяви, че книгата на Петър Илиев има идентични страници с по-ранна докторска дисертация на неговата колежка от Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова, бе разкрито, че книгата на Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е намалена с 80 страници, след като за нея започна проверка по сигнали за плагиатство.

dir.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви