Катастрофата в Айтос
В кръвта на Нури има малко алкохол

Наблюдаващият прокурор по досъдебното производство за тежката катастрофа в Айтос, при която загина 33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца, а един пешеходец е в кома, съобщи днес резултатите от кръвните проби на двамата шофьори. Водачът на товарния автомобил, който блъсна колата на семейството е отрицателна.

В кръвта на Нури Хюсеин е имало 0,3 промила алкохол.

Това обаче не е причина за катастрофата.

Резултатите от пробите за употреба на наркотични вещества на двамата водачи не са изготвени.

33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца – синът му Джелил на 9 г. и 6-годишната му дъщеричка Айфер, които бяха пометени от тир в Айтос, бяха погребани заедно в родното му село Речица.

Тримата загинаха при тежък пътен инцидент на една от главните улици в Айтос. Тежкотоварен камион удари лекия автомобил, в който пътувало цялото семейство. На място са загинали бащата, на 33 години, и двете му деца – на 5 и 9 години.

След катастрофата трима са настанени в болница, критично е състоянието на 17-годишно момче, което се е намирало на тротоара.

Днес негови близки призоваха за дарение на кръв. Към момента е събрано необходимото количество, но не се знае дали утре момчето отново няма да се нуждае от кръвопреливане.

Камионът, натоварен със зърно, пътувал към Айтос от Провадия. Малко след влизането в града и малко преди ограничителя на скоростта, водачът навлиза в насрещното платно и се блъска в лек автомобил, в който пътувало семейството.

„В следствие на удара тежкотоварният камион се преобръща в градинка вляво по посока на движението, а лекият автомобил е отхвърлен в същата градинка”, заяви ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОД МВР-Бургас.

„Причината е навлизане на камиона в лентата за насрещно движение”, обясни гл. инспектор Пламен Николов от „Пътна полиция” – Бургас.

След удара двата автомобила помели 17-годишен пешеходец, който в много тежко състояние, е откаран в бургаската болница. Там е настанен и водачът на камиона, който бил изваден от кабината след намесата на пожарникари. Майката на загиналите деца също е ранена, но е в стабилно състояние.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Вярно е тия Журналисти нарочно пишат Подвеждаща информация за да смекчат Обвиненията към Водача на Тежкотоварния камион.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви