Всичката Мара втаса, опря до смартфона

Най-разпространеният проблем при новите автомобили се оказва свързването на смартфона. Това показва изследване на качеството на новите автомобили, проведено от компанията J.D. Power. Както народът ни казва: всичката Мара втаса…

В хода на проучването се отчита количеството на проблемите, фиксирани в течение на първите 90 дни след закупуването на автомобила на всеки 100 бройки от съответния модел. Оказва се, че всеки четвърти проблем е свързан с информационно-развлекателната система. От 2011 година досега нейният основен недостатък беше гласовото управление, но това вече е изместено от включването на Android Auto и Apple CarPlay.

„Шофьорите се нуждаят от безжична връзка и индустрията реагира на това търсене. То обаче доведе до сериозни проблеми, които предизвикват гнева на собствениците. Тях не ги интересува, кой е виновен и си го изкарват на производителя. Собствениците искат само едно – техните телефон и автомобил да бъдат свързани безпроблемно“, обясни вице-президентът на J.D. Power – Дейв Сарджънт.

Участниците в допитването – 110 827 собственици на нови автомобили, е трябвало да разкрият и какво очакват от автомобила на бъдещето. Най-честите отговори са били допълнена реалност, фарове проектори и трансформиращи се салони.

Е, не сме ли прави? Всичката Мара втаса…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви