Ford мисли за всичко, даже и за парфюма

Иска ви се да си купите електромобил, но ви спира фактът, че ще ви липсва миризмата на изгорял бензин? Няма проблем, във Ford са се погрижили за вашите нужди. Към новия електрически Mustang Mach-E вече върви и специален парфюм с аромат на бензин и нотки на други характерни за класическите автомобили миризми. Нарича се Mach-Eau.

Звучи като първоаприлска шега, или като кандидат за наградите „Най-тъпите изобретения в историята“. Но всъщност от американската компания уверяват, че това е решение за действителен проблем: проучване, поръчано от Ford, показало, че един от петима шофьори, преминали към електрическо задвижване, наистина се оплаква, че му липсват бензиновите пари.

Новият продукт бе представен през лятото по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. На този етап обаче той не е достъпен за продажба, а съществува само като демонстрация на възможности. Създаден е от експерти на парфюмерийната консултантска компания Olficition и не мирише точно на бензин.

В основата му са класически съставки като син джинджифил, лавандула и сандалово дърво, към които обаче майсторите парфюмеристи са добавили няколко аромата, изпускани от автомобилите с ДВГ – например бензалдехид и паракрезол.

От Ford намекнаха, че при достатъчен интерес от публиката продуктът може да стане и сериен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви