Бургаската полиция даде подробности за жестоката катастрофа със загинали в Айтос.

На айтоската улица „Хаджи Димитър“, срещу Държавно горско лесничейство, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, „Волво“, с полуремарке, с бургаска регистрация, управлявано от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност, повреда в спирачната уредба, не могъл да спре своевременно и блъснал странично „Волво XC 60“, с бургаска регистрация, движещ се към Провадия.

Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в еластичната преграда / мантинела/ и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Констатирано е, че „Волво“-то е управляван от 33-годишен мъж от с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце.

И тримата загинали на място.

Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от с. Речица, съпруга на водача и майка на децата, е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско, най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина/, който е настанен в отделение „Реанимация“, с опасност за живота.

В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил „политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница“.

От водачът на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви