Всички учебни заведения в община Бургас са готови да посрещнат своите ученици. Това заяви пред репортери зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

Това е един от най-вълнуващите дни във всяка учебна година, едно ново начало. Най-голям трепет разбира се е за първокласниците. За тях ще има и по-тържествени събития и посрещане. Във всички училища са приключили ремонтните дейности, класните стаи са обновени и украсени“ , каза още тя.

Зам.-кметът поздрави всички учители, които работят в системата на бургаското образование. Тя бе категорична, че те полагат много грижи за децата, а също така и структурират добре и процеса на обучение.

Според Ананиева няма по-добро от присъственото обучение, но когато се наложило, бургаските учители съумявали да преподават качествено и онлайн. Зам.-кметът си пожела тази учебна година присъственото обучение да е по-дълго.

Имаме записани рекорден брой първокласници. Още по време на електронното записване разбрахме, че няма да ни достигнат местата за децата, така че своевременно открихме 6 нови паралелки. Радвам се, че Бургас стана притегателно място за млади семейства с деца. Гарантирам, че учебните заведения са отлични като подготовка и атмосфера. Това се доказва от успехите на нашите деца от състезанията и олимпиадите„, заяви още Ананиева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви