Сомалиец нападна 4 жени и дете

Сомалиец беше задържан от италианската полиция, след като рани с нож четири жени и шестгодишно момче в курортния град Римини в Италия. Това предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Следователите изключват възможността нападението да е имало терористични мотиви. И подозират, че 26-годишният мъж е действал под влиянието на наркотици.

Вътрешният министър Лучана Ламорджезе нарече инцидента изключително сериозен. И заяви в изявление, че утре ще посети Римини, за да присъства на среща на силите за сигурност.

Лучана Ламорджезе е подложена на критики от лидера на антимигрантската партия „Лига“ Матео Салвини, който иска от нея да вземе по-строги мерки срещу незаконната миграция. След инцидента той отправи нови критики срещу нея във видеозапис във Фейсбук.

Извършителят, чието име не се споменава, ранил с нож две контрольорки, които му поискали билета. След това той побягнал и ранил още трима души, преди да бъде заловен от полицията.

Сред ранените е шестгодишно момче, което седяло с майка си на открит пазар. Момчето е претърпяло операция и е в критично състояние. Според италианските медии сомалиецът е прерязал гърлото му.

26-годишният сомалиец се намирал в Европа от 2015 г. и вече е подавал молби да получи статут на бежанец в Дания, Швеция, Германия и Нидерландия. Те обаче бяха отхвърлени от властите, отбелязва АП. Той бил подал молба и за статут на бежанец в Италия, като живеел в подслон за бежанци, ръководен от католическа благотворителна организация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви