Националният отбор на България отпадна от европейското първенство по волейбол за мъже 2021. Момчетата на Силвано Пранди загубиха от Германия с 1:3 (14:25, 25:18, 19:25, 22:25) в 1/8- финален мач, който се игра в Острава (Чехия).

Германците продължават на 1/4-финал, където ще срещнат Италия. От своя страна „Скаудра адзура“ отстрани безпроблемно Латвия с 3:0 гейма.

Големият залог се отрази в по-голяма степен в нашия лагер. Съставът ни показа игра на приливи и отливи, като редуваше минути на слабости и възход. Като цяло обаче проблясъците бяха моментни и тимът ни не успя да постави съперника под цялостно напрежение.

Германия показа концентрация и стабилност в по-голямата част. Сервисът бе ключов в мача, а основна движеща сила за противника бяха изявите на опитният Гьорг Грозер.

Капитанът Цветан Соколов заяви след мача, че конкуренцията между националните отбори вече е на много високо ниво.

„Всички държави играят по-различен волейбол. Израснали са технически, тактически. Нормално е да се вдигне нивото. Ние явно изоставаме, след като сме на това място“.

Той анализира мача с Германия, като заяви, че загубата е дошла, тъй като българските волейболисти не са се възползвали достатъчно от рисковете, които са поемали.

„Трябваше да изиграем първия гейм по доста различен начин. Направихме много грешки, много леки топки ни паднаха, които трябваше да си вземем. Германия ни даваше много възможности да играем повече с топката. За жалост, не успяхме да реализираме това, което дойде от наша страна, и което можехме да обработим. Нормално е съперникът да рискува на сервис. Имаше грешки, но имаше и хора, които влизаха в серии. Ние не можахме. Просто не се получаваха нещата. Германия изигра един хубав мач. За жалост ние не успяхме“, каза Соколов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви