Добро утро!
Започва един прекрасен ден!

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът ще е слаб от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Преди обяд по Черноморието

ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 23°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

От понеделник нататък

затоплянето ще продължи. Почти до края на работната седмица слънцето ще взима превес.

Около следващите почивни дни предстои захлаждане с преминаването на студен атмосферен фронт. Динамиката в атмосферата ще създаде условия за бурно лятно време в някои райони с гръмотевични бури и риск от градушки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви