Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На места, главно в Южна България ще има превалявания от дъжд, само в отделни планински райони валежите ще са повече по количество.

Над Североизточна България ще има по-съществени намаления на облачността, през деня временно и до слънчево. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, в Източна България временно силен от североизток, сочи прогнозата на НИМХ.

Ще се задържи хладно за началото на септември, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще има предимно слаби валежи от дъжд. Ще остане ветровито с умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд, по-най-високите части на Рила и Пирин е възможно дъждът да се примесва със сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област валежи ще са повече по количество. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°.

В петък от север облачността ще се разкъсва и намалява, но над Южна България през по-голямата част от деня ще се задържи значителна. Слаби превалявания ще има само на отделни места в югоизточните райони и планините в югозападната част от страната.

Вятърът ще запази посоката си от изток-североизток, но ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще останат между 20° и 25°. В събота и над Южна България облачността ще намалява и над много райони ще бъде предимно слънчево.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви