Нашата мисия е да запазим хубавата българска музика, която е създадена във времето и да я показваме на младите хора. Това каза Иван Лечев, един от основните членове на любимата музикална формация „Фондацията“, специално пред репортери на Burgasnews и Агенция Фокус.

Лечев, заедно с останалите именити български изпълнители – Дони, Кирил Маричков, Славчо Николов, Венко Поромански и Момчил Колев, изнесе незабравим концерт в Амфитеатъра на Созолол снощи, където именно „Фондацията“ бе голямата кулминация на последната вечер на празниците на изкуството Аполония.

Стотиците меломани пяха, танцуваха и пляскаха още от първата минута на музикалното събитие и дълго ще носят в сърцата си спомен за чудесното изживяване.

Фондацията е едно от хубавите неща в моя живот. Тя бе измислена от Дони, който е идеолог на нашата конструкция, която работи перфектно. Каним си и гости постоянно, като сега на Аполония ще свирим с Момчил. Като формация не си поставяме никакви ограничения или лимит. Дори се надявам някой ден, когато нас ни няма, да има хора, които да продължат това, което сега ние правим„, сподели Лечев.

Българската рок легенда определи Аполония като едно много красиво дърво, което артистите трябва да поливат непрекъснато, за да може то да расте.

Взаимно имаме нужда един от друг – артистите от Аполония, и тя от нас. Такива места останаха много малко в България. Това е едно културно средище, което задължително трябва да остане и в годините напред„, сподели той.

Относно пандемията и как тя е оказала влияние както върху него, така и върху Фондацията, Лечев сподели следното:

Пандемията разбира се оказа влияние, защото дълго време бяхме без работа. Не го пожелавам на никого. Моя философия в живота е, че неприятните неща трябва да ги преминаваме бързо и да продължим с живота си, за да можем да вървим напред.  Мерките не влияят върху изживяването ни с публиката. Те са задължителни и трябва да бъдат такива. Моето лично мнение е, че всеки разумен човек трябва да се ваксинира, както аз съм направил отдавна. Само така тази пандемия може да приключи. Колкото повече се съпротивляваме срещу мерките, толкова повече време ще живеем с тях„.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви