Доган пак бе поканен в комисията

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за изслушване в комисията „Росенец“. Повторното гласуване се наложи заради оспорване на кворума на предишното заседание. За извикването му гласуваха 7 депутати, а двамата представители на ДПС бяха против. Това доведе до спор между председателя на комисията Калоян Янков и депутата Хамид Хамид.

Депутатите решиха още да поканят за изслушване министъра на вътрешните работи, който да докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли м г. Те ескалирали и само намесата на полицията предотвратила сблъсъците.

На гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган и журналистите на „Капитал“, които са били на катамарана. Тъй като председателят на комисията ги определи като „смехотворни“.

Заседанието беше преждевременно закрито заради напускането на депутата от ДПС Рамадан Аталай. То беше в знак на протест, че комисията се занимава с несвойствени въпроси. Следващото заседание на комисията е насрочено за 14 септември .

Калоян Янков от „Демократична България“, председател на Комисията „Росенец“, каза тази сутрин в интервю пред БНР, че депутатите от комисията са установили 6 класически индикатора за пране на пари в „Росенец“.

„Г- н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се опитва да ни го представи г-н Хамид. Той е видна политическа личност, което е едно определение според Закона за мерките срещу изпирането на пари. Той ползва като свое имущество за десетки милиони левове. То принадлежи на фирми с неясни или скрити офшорни собственици или собственост на очевидно подставени лица“, коментира Янков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви