Румен Радев: Какво ще каже Борисов пред прокурора

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор.“ Така президентът Румен Радев отговори на критиките на председателят на ГЕРБ Бойко Борисов от последните дни, предаде Нова.

Трябва да бъдат излекувани комплексите за политическата обреченост. Защото именно Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели. Това каза Радев в град Раковски.

Преди часове Бойко Борисов написа във фейсбук, че обединителят на нацията е потопил нацията в омраза и хаос.

Президентът не даде категоричен отговор кога ще разпусне 46-ото Народно събрание. „Първо – трябва да се актуализира бюджетът. Всички го очакваме. Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят“. Така коментира той.

На въпрос дали като кандидат за президент го притесняват избори 2 в 1 Радев отговори: „Трябва да организираме изборите по такъв начин, че гражданите справедливо, честно и обективно да изразят своя вот при две кампании, които ще се водят паралелно“, уточни държавният глава.

За политическите скандали около информацията за купуване на депутати президентът каза, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че „срива всякакви усилия да се постигне рационално решение“.

Румен Радев коментира и информацията за евентуален нов политически проект на министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект. А трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество“, заяви Радев.

Президентът е на мнение, че днес голямата национална цел на българите трябва да е единението за по-добър живот. Според него сме престанали да мечтаем и да имаме големи национални амбиции. Затова трябва единение, а примерът да бъде даден от политиците, отбеляза държавният глава.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда – искам да заявя следното: „Не аз съм човекът, който ще ви предаде“, заключи Радев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви