Новите платна на Живко Иванов оцветиха културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“. Изложбата „ЖивКопис“ събра десетки почитатели на изкуството още през първия ден.

Рибарите, в лицето на председателя на сдружението „Морски сговор“ Димитър Янчев и адвокат Стоян Проданов, поканиха Живко Иванов за стартова проява в експозиционната зала и той им се отплати със страхотна изложба – изобилие от багри, от които винаги наднича морето, нови интерпретации на любими теми, форми и символи, които провокират въображението.

Кметът Димитър Николов откри изложбата и благодари на автора, че поставя старт на културните събития на най-новото място за отдих край Бургас.

Гостите имаха възможност да чуят и китарите на Крис Грънчаров и Христо Нейчев.

Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ се намира точно до едноименното рибарско селище.

В трите експозиционни къщички, са представени рибарските занаяти и традиции. Там посетителите могат да видят отблизо котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности, както и да се запознаят със занаята плетене на мрежи.

Изложбата на Живко Иванов е част от тематичния БГ уикенд в Бургас. Културните събития продължават и през целия ден днес.

Живко Иванов има над 60 самостоятелни изложби в Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Нидерландия, Словения, Сърбия, Чечения. През 2009 г. Иванов получава наградата „Художник на годината“ в Бургас. През юли 2020 г. печели отличието на името на Ненко Токмакчиев. През септември 2020 г. е отличен с голямата награда на Община Бургас за живопис на биеналето за съвременно изобразително изкуство „Приятели на морето“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви