В днешният слънчев понеделник много бургазлии отделиха от времето си, за да се насладят в ритуалите за отбелязване на Съединението – един от най-вдъхновяващите български национални празници.

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на празника. В него участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, както и организации на военни ветерани.

След това пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) бе отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Веднага след това бяха положени венци и цветя на признателност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 г. и довела до Съединението на България.

Празничната програма продължи с концерт на ПФА „Странджа“, който се проведе на площад „Атанас Сиреков“.

На събитията днес присъстваха областният управител Мария Нейкова, зам.-кметът Диана Саватева, бургаският депутат от ПП ГЕРБ Галя Желязкова, общественият посредник Тодор Стамболиев, Началникът на „Охранителна полиция и КАТ“ в Бургас комисар Неделчо Рачев, общински съветници и други.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви