Бургас вече е на картата на градския туризъм в България. Досега бяхме един транспортен хъб и отправна точка към курортите около нас. Тази година Бургас е дестинация. Това заяви директорът на ОП „Туризъм“ Радовеста Стюърт пред репортери.

По наши справки много туристи са останали в града по седмица-две, за да изкарат своята лятна почивка в тук. Трябва да се отбележи, че и цените, които се предлагат тук, в сравнение с качеството, няма да се намерят никъде другаде по Южното Черноморие. Бургас това лято бе фестивален град„, каза още тя.

Тя допълни, че градът вече можел да предлага на своите посетители и много атракции. Освен остров Света Анастасия, който тази година щял да бъде рекорден като приход и посещаемост, тепърва своите предимства ще разкриват и Ченгене скеле и Акве Калиде, което в момента продължава да се разширява.

Българският турист харесва Бургас не само заради фестивалите, но и заради нощния живот. Можем да кажем, че баровете и нощните заведения имаха доста сериозен наплив от клиенти„, каза директорът на ОП „Туризъм“.

Тя продължи с това, че общината ще продължи да налага Бургас и като център за кайтсърф. В тази връзка от администрацията ще се опитат да удължат и сезона за кайтсърфистите, защото имали постъпили заявки и за 1 януари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви