„В държавата има само хаос, скандали и корупция. Президентът Румен Радев нарушава Конституцията ежедневно“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Бургаския регион.

„В условията на диктатура, в каквато е България, всичко в името и благото на човека. Всичко е в услуга на Радев. Де факто сме в президентска република, а неговите марионетки си раздават парите от олигарсите, които главния прокурор вкара в затвора“, заяви Борисов.

Той коментира и заплахата за живота на председателят на Народното събрание Ива Митева. Според него тя е била измислена, а целта – да се отклони вниманието от сериозните проблеми пред страната.

Бившият премиер изказа мнение и за обвиненията на Тошко Йорданов срещу Татяна Дончева, че опитвала да разбие парламентарната група на „Има такъв народ“, предлагайки пари.

„И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това? Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Зам.-председателят на НС пише на листче за депутат по половин милион“, каза Борисов и уточни, че на другите партии им трябвали 30 депутати, за да си сформират правителство. По негови сметки това са 15 милиона лв. „Откъде този ресурс?“, попита Борисов.

Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов разгледаха строителството на обходния път край града за Слънчев бряг.

„Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ „Хемус“. До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ „Тракия“ за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас“, категоричен бе Борисов.

„Нали имаше едни тук, дето идваха да го гледат. Много интересно. Преди все говореха за вдигането на цените на бензина и нафтата, за ревизия на „Лукойл“, сега от няколко месеца нито ги искат от финансовия министър, нито говорят за вдигане на цената, то с 30-40% се вдигна, но е мълчанието на агнетата. До края на годината се надявам да не им вземат парите и да стане факт“, допълни още Борисов.

NOVA/Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви