Михаил Кошничаров и Димитър Димитров извоюваха първи медали в открито море за плаж Крайморие. Вицешампионите с мъжкия тим по водна топка „Черноморец“ се класираха на призовите позиции в Националното състезание по водно спасяване за лайфгардове „Bash Lifeguards Open 2021“.

Морската надпревара се проведе в Приморско. В битките се включиха над сто спасители от 18 плажа, имаше и представители на Полша.

В индивидуалното състезание по бягане – плуване – бягане вратарят Михаил Кошничаров събра сбор от 15 точки и оглави класирането, а с това спечели и шампионското злато. Димитър Димитров завърши с 8 т. и зае пета позиция.

Като част от отбора на „Крайморските тигри“, в състав: Михаил Кошничаров, Димитър Димитров, Васил Куцаров и Любомир Лалев, спасителите се окичиха с бронзовите медали от дисциплините: спасяване на удавник със спортен буй и със спасително въже.

От десет тима участници, в отборното класиране „Крайморските тигри“ спечелиха среброто с 57 т. Шампион стана съставът на „Лайфсейвинг България“ с 62 т., който спечели и надпреварата „Спасяване на удавник със спортен буй“. Победителят в „Спасяване на удавник със спасително въже“ „Балтик Рескю Тийм“ се класира трети в отборното с 54 т.

„Крайморските тигри“ бяха подготвени от старши спасителя на плаж Крайморие Васил Алексиев.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви