Lada Vesta получи таблет като Tesla

Един от най-популярните модели на руския производител АвтоВАЗ – Lada Vesta, беше сериозно обновен. Като промените засягат най-вече салона на автомобила. В него основна роля играят в цифров приборен панел и вертикално поставен таблет. Той е в стила на моделите на Tesla, става ясно от снимки, публикувани в руските медии.

Освен тези промени, фейслифтът на Lada Vesta получава и променен блок за управление на климатичната система. Той е с три шайби и допълнително осветление. По същия начин са оформени Renault Arkana и новия Duster.

Цифровите прибори и таблетът ще се предлагат само за топ-версиите на модела, докато останалите варианти ще получат стандартен дисплей на новата мултимедийна система Lada Enjoy Pro, която вече се поставя на автомобилите на АвтоВАЗа.

Промени ще има и в екстериора на модела, който получава нова LED-оптика, правоъгълни фарове срещу мъгла, а също така и нова предна броня с интегриран в нея парктроник. За Vesta ще се предлага нагряване на външните огледала, а също така и безключов достъп.

Моделът запазва досегашния си 1,6-литров мотор със 106 к.с., който работи с механична скоростна кутия. Що се касае до 1,6-литров двигател на Renault със 114 к.с., той ще бъде модернизиран. Ще се предлага и 1,8-литров агрегат със 122 к.с., който може да бъде форсиран до 136 к.с., а единствената алтернатива на 5-степенна ръчна скоростна кутия е вариатор.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви