Полицаите арестуваха двамата младежи, които навлязоха с пожарна кола, преправена на кемпер, в шофьорския плаж, където изровиха пясъка в защитената зона и накрая затънаха в дюните. Младежът и приятелката му категорично отказаха да се подчинят на полицейската заповед, отказаха и помощта, която им беше предложена от органите на реда. А накрая се заключиха в странното си превозно средство. За това разказва Нова тв.

Вместо това продължиха да правят дупки в пясъка, което доведе до ареста им заради повторно нарушение – унищожаване на защитена територия.

Дюните са разровени. Имаме повторно нарушение. Полицаите проверяват кемпера за забранени вещества“, каза комисар Неделчо Рачев.

„След подаването на сигнала в сряда полицаи незабавно са се отзовали. Констатирали са двама немски граждани, които са навлезли неправомерно на плажа. Единият от двамата се е държал агресивно и е бил задържан за 24 часа”, каза комисар Неделчо Рачев, началник на Охранителна полиция-Бургас.

„Няма достатъчно информационни табели, които да покажат, че това е защитена територия”, заяви Стоян Василев, концесионер на плаж „Дюни юг“ .

„Органите на реда търсят техника, за да се справят с кемпера“, заяви Мария Нейкова, областен управител на Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви