Един от най-известните специалисти по лапароскопска гинекология в България- д-р Стефан Бузалов започва прием в Бургас. Д-р Бузалов е част от планa на университетска болница „Дева Мария“ да върне славата си на водещ център по оперативна гинекология в региона.

„Почти година обмисляхме различни варианти за привличане на гинеколози с опит в  тежката, както я наричаме ние, гинекология, за да продължим това, което проф. д-р Георги Хубчев започна.

Беше трудно, защото на това високо ниво не са много специалистите в България, а за нас беше важно да го задържим, а в последствие и надградим. Благодарен съм на д-р Бузалов, който въпреки изключително натоварения си график в Стара Загора, се съгласи да стане част от нашия екип.

За жените със сериозни гинекологични проблеми името на д-р Бузалов говори много и съм щастлив, че отново им даваме възможност да намират  решение на проблемите си в Бургас.“ коментира управителят на университетска болница „Дева Мария“ д-р Христо Якимов.

Д-р Стефан Бузалов, д.м е специалист по акушерство и гинекология с втора специалност онкология.

От 2010 г. е част от екипа на УМБАЛ „Тракия“- Стара Загора. Своят опит, специализация и професионални интереси е насочил към ендоскопската хирургия – лапароскопия и хистероскопия.

Има над 25 годишен опит, над 2 500 ендоскопски операции и над 50 000 колпоскопии. Специализирал е в големи европейски центрове по ендоскопска хирургия – IRCAD, Strasbourg-France, Leuven-Belgium, London, Baden, Barcelona, Milano.

Освен двете специалности, с които разполага д-р Бузалов, той не пропуска да надгажда знанията си с курсове, специализации и уоркшопове. Има завършени курсове по ехографска диагностика, колпоскопия, урогинекология, оперативни гинекологични техники, микроинвазивна хирургия и гинекологична ендоскопия.

Притежава европейски сертификат I-во и II-ро ниво по “Оперативна лапароскопия в гинекологията“ от Медицински Университет Плевен – ТЕЛЕЦ по оперативна лапароскопия, проф. д-р Гр. Горчев, д.м.н.

Първите дати, на които д-р Стефан Бузалов ще преглежда в Бургас, са 18 и 25 септември.Часове вече се запазват на тел. 056 896262.

Прегледите са подходящи за жени с инконтиненция, предракови изменения на маточна шийка, влагалище и вулва, яйчникови кисти, миомни възли, ендометриоза, стерилитет, сраствания, непроходимост на тръби, тежък климактериум и др.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви