Златното момиче на Бургас Стефани Кирякова стана кръстница на новия туристически кораб на града ни – „Бургус“.

Събитието се проведе днес на Морска гара, а олимпийската шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика сподели, че за нея е голяма чест, че именно тя е избрана да кръсти катамарана.

Кирякова заяви, че е много щастлива, че може да даде новото начало морското бижу. Тя изрази надежда, че в най-скоро време бургазлии ще имат възможността да се качат на него.

Кръщавам те „Бургус“ и те благослaвям да служиш дълго и вярно на бургазлии и на гостите на града. Нека слънцето, морето и вятъра бъдат винаги благосклонни към теб„, каза тя.

На събитието днес присъстваха още областния управител Мария Нейкова, председателят на Общински съвет-Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметовете Весна Балтина, Диана Саватева и Красимир Стойчев, главният архитект на Бургас Емил Бурулянов, директорът на пристанище Бургас Диян Димов и други.

Новият бургаски катамаран ще обслужва туристически маршрути в Бургаския залив- Остров Света Анастасия, Крайморие, Сарафово, Ченгене скеле, където вече изградихме рибарски пристанища.

Корабът е с дължина 20 метра, широчина близо 8 метра и с капацитет за 100 пасажери.

Средната му скорост е 25 километра в час, притежава соларна система, която ще осигурява 20 процента от необходимата енергия на кораба.

Интелигентна система ще дава информация за нейното разпределение за различните апарати.

Пасажерският салон е обзаведен с устройства за зареждане на телефони и безжичен интернет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви