Българската компания „Уолтопия“ – световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения – обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за Активно забавление в две български общини.

По необявената все още от общината официална информация, Бургас ще бъде един от тези два града. За тук „Уолтопия“ са предвидили бъде изградено „Дървото“. То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни в нов за света формат.

„Дървото“ е вид Adventure Hub – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на „Уолтопия“, която за първи път ще се появи именно в родината на компанията. Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Малко повече информация по темата даде пред журналисти днес Радовеста Стюърт, директор на ОП „Туризъм“.

Новината е тяхна и засега не можем да коментираме, но вярвам, че в близките дни ще има повече информация. Това е една доста сериозна инвестиция и е в пъти по-голяма от първоначално обявената. Ние кандидатствахме с две предложения, като едното толкова се хареса като място и потенциал, че Уолтопия пожела да го разгърне. Става въпрос за терен до конната база и пясъчните фигури в парк Езеро. Като от там ще се открие прекрасна гледка към морето, Морската градина и бургаските солници„, каза тя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви