Почти дума не обели Станимир Рагевски в съдебната залата на Окръжен съд – Бургас, където бе гледана мярката му за неотклонение по обвинение в убийството на брокерката Теодора Бахлова.

Пред съдия Цвета Попова, Рагевски и неговият адвокат Живко Нейчев, поискаха на обвиняемия да бъде наложена по лека мярка. Запитан от съдия Попова дали има какво да допълни, Рагевски само поклати отрицателно глава и тихо каза: Каквото решите.

Служебният адвокат на Рагевски пък преди заседанието го определи като „смачкан“.

Прокурор Маринчев заяви в съдебната зала днес, че обвиняемият може да получи присъда за това си престъпление от 10 до 15 години затвор.

Има всички предпоставки да му бъде взета най-тежката мярка задържане под стража. Разследването е още в ранен етап, но може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на убийството. Има реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Има данни за негово буйно и невъздържано поведение“ , каза прокурорът.

Защитникът на Рагевски, адвокат Нейчев, заяви от своя страна, че така или иначе на неговия клиент вече е наложена една мярка за неотклонение задържане под стража /бел. ред. отнасяща се за убийството на Юмер Мехмед/, така че не виждал причина да му бъде наложена още една.

Адвокатът допълни, че разследването е още в начална фаза и че все още не може да се каже, че съществува обосновано предложение, че именно Рагевски е извършител на деянието.

Припомняме, че за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед е обвинен Станимир Рагевски. Тялото на брокерката бе открито насково в бидон с киселина.

Бахлова е била убита с огнестрелно оръжие, като от полицията смятат, че екзекуцията е била извършена още в деня на изчезването й миналата година. Веднага след това тялото й е положено в бидон, пълен със силно корозиращ разтвор и вода.

Бидонът е бил преместен в търговски обект, където престоял 3 месеца. След това Станимир Рагевски предприел действия да прикрие престъплението си.

Останките на Бахлова са открити от полицията в Гробищен парк – Бургас, на място, което не е посещавано често. Все още не може да се каже дали оръжието, с което е била убита убита брокерката е същото, с което е било застрелян и Юмер.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви