Един от най-опитните и популярни български професионални боксьори Спас Генов предизвика Григор Саруханян чрез социалните мрежи.

Бившият боксьор на „Победа-Черноморец“ отправи сериозни закани към Саруханян.

Според Генов, който е със статистика 12-0 (8 КО) на профи ринга, Саруханян няколко пъти бягал от двубой с него и се надява двамата да го осъществят през декември на галавечер в София.

„Искам да ви кажа, че ще участвам в гала вечер през месец декември в София и този път се моля големият арменски “талант” и голям боксьор да събере смелост и да направи мач срещу мен. Моля те, арменче, не се страхувай, излез! Аз няма да тренирам дотогава, имам си бизнес и си го гоня. То бива, бива страх, ама това вече не е присъщо за боксьор.

Ако се престраши все пак и реши да се бие, ще потренирам преди това една седмица, ще пийна една бира и ще се кача да му отвинтя тиквата. Да го накажа, че изобщо се е осмелил да си помисли дори, че може да играе бокс с мен! Боксът е велик спорт, не е за некадърници“, написа Генов.

34-годишният арменец не се забави с отговора си и се закани срещата им да бъде последна за Генов:

„Моето момиче от Бургас, преди да достигнеш до мач с мен ще е добре да направиш някоя победа, че в boxrec не съществуваш. Нямам търпение да дойде този мач, за да може след него да те пратя в пенсия.“

Последният двубой на Генов на родна земя беше на галавечерта на Кубрат Пулев през 2019 година в „Арена Армеец“ и завърши със скандал, защото съперникът му Леван Шоня полудя след последния гонг и започна да бие треньора си.

Саруханян пък наскоро изигра поредния си успешен двубой на профи ринга на Max Fight 46 в Свети Влас, където спечели със съдийско решение срещу Атила Корош и вече е непобеден от 13 битки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви