Действия или амулети в помощ на късмета

Дали четирилистна детелина, червен конец на китката, аметист на етажерката, защитна молитва, талисман, който е винаги с нас – всички ние вярваме, че с определени действия или амулети можем да помогнем на късмета в живота си. Още повече – да го предизвикаме. Дори хората, които твърдят, че не вярват в късмета, имат своите суеверни практики.

Заключването с пръстите е начин да се спрат злите духове, като защита срещу лоши енергии.

“Да чукна на дърво“ е много често срещан израз. В далечното минало хората са вярвали, че боговете живеят по дърветата и да докосваш дърво осигурява помощта на боговете и пази от демоните, които са във въздуха.

Вярва се, че носенето на детелина, дори тя да не е четирилистна, и то от дясната страна до гърдите, също носи късмет.

Може да сложите невен в дома си, защото дава положителна енергия и пази от нещастия. Жълъдът може да се използва в наричания за късмет и мъдрост.

Заключването с пръстите е начин да се спрат злите духове, като защита срещу лоши енергии.

В китайската култура за много животни се смята, че носят късмет – дракони, риба, слонове, прилепи, жерави, жаби. Много хора имат статуи или снимки на тези животни в стратегически части на жилищата им. Вярва се, че привличат мъдрост, дълголетие, пари, щастие.

Още действия и амулети

Счита се, че носенете на дрехи и аксесоари в червено носи повече късмет. Този цвят отдавна се свързва с късмет. Освен това обаче, зеленият цвят също се свързва с привличането на късмет и пари.

Тръгването винаги с един и същ крак, десният, особено когато ни предстои нещо важно, също е разпространено вярване.

Ако носите пръстени, бихте могли да съобразите на кои пръсти да ги носите – смята се, че на кутрето например е за пари, на безименния – за любов, на средния – за гръбначния стълб, на показалеца – за дишането, на палеца – за сърцето.

Носете аметист за любов, гранат – против уроки, кехлибар – за изпълнение на желания.

Старайте се да давате с дясната ръка, а да вземате с лявата – отнася се не само за пари, но и за всяко нещо. Не е случайно, че червеният конец обикновено се връзва на лявата ръка, от страната на сърцето.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви