Имаме един масов, сериен убиец. Това заяви зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова по време на брифинг, на който бяха съобщени подробности за бруталните убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, за които обвинен е Станимир Рагевски.

Тя, заедно с директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, поясниха, че е намерено оръжието, с което е извършено убийството на Юмер. Става дума за огнестрелно такова, със заличени номера, открито на територията на Военния дом в Бургас.

Мястото му е било посочено от Деян Дичев, към когото вече се извършват процесуални действия и предстои да му бъде повдигнато обвинение за помагачество. Очаква се скоро да му бъде гледана и мярката за неотклонение.

Относно убийството на Теодора Бахлова, прокурор Григорова сподели, че вече е изготвена ДНК експертизата на останките и с категоричност може да се каже, че те са именно на брокерката, която изчезна през октомври миналата година. За убийството й обвинен е отново Станимир Рагевски.

Тялото й е открито в бидон с киселина и за експертите е било трудно дори да намерят подходящ биологичен материал, с който да се извърши разпознаването.

Бахлова е убита с огнестрелно оръжие, като от полицията смятат, че екзекуцията е била извършена още в деня на изчезването й миналата година. Веднага след това тялото й е положено в бидон, пълен със силно корозиращ разтвор и вода.

Бидонът е бил преместен в търговски обект, където престоял 3 месеца. След това Станимир Рагевски предприел действия да прикрие престъплението си.

Останките на Бахлова са открити от полицията в Гробищен парк – Бургас, на място, което не е посещавано често.

Все още не може да се каже дали оръжието, с което е била убита убита брокерката е същото, с което е било застрелян и Юмер.

Продължават действията ни по разследването. Много по обем работа е извършена. Това е един голям пъзел, от който разполагаме с много малки частици. Местоположението на тялото на Бахлова е посочено от свидетел. Извършват се процесуални действия срещу Деян Дичев. По случаите работиха изцяло служители на ОДМВР-Бургас, в частност тези в сектор Криминална полиция„, каза старши комисар Калоян Калоянов.

Мотивите за убийствата все още не са напълно изяснени

И двамата обвиняеми са били многократно съдени. Рагевски още през 90-те години на миналия век за кражба от военно поделение. Тогава той е лежал 5 години в затвора. Срещу него сега тече и дело за укривателство на два откраднати много скъпи автомобила.

Дичев също е познайник на полицията. Той е съден още като непълнолетен за кражби. След това и за отклоняване от военна служба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви