УАЗ пусна приложение за смартфони

Уляновският автомобилен завод още преди две години започна да предлага телематична система за корпоративните автопаркове. Но сега предложи опция, достъпна и за частни клиенти. Новата система се казва УАЗ Connect. И ще може да се изтегли като приложение за смартфони работещи както под Android, така и с iOS.

Базовият пакет ще позволява собствениците на всъдехода УАЗ Патриот или пикапа на руската марка да получават данни за състоянието на автомобила си. Както и за местоположението му (с точност до един метър) и нивото на горивото в резервоара. Също така ще може да се прегледа историята на даден изминат маршрут и да се анализира стила на шофиране по време на пътуването.

Освен базовата версия, е налична и разширена такава на приложението УАЗ Connect. С нея, извън останалото, ще може да се стартира дистанционно двигателят на автомобила. За да се активира функцията, клиентите ще трябва да се регистрират на сайта на УАЗ, да посетят дилърски център. И да заплатят 12 990 рубли (293 лева) за активация на услугата.

Към настоящия момент, приложението УАЗ Connect е достъпно само в Русия и само за собствениците на Патриот и Пикап с автоматична скоростна кутия, произведени след 1 декември 2020 година и разполагащи с технологичния комплекс ЭРА-ГЛОНАСС. На по-късен етап ще могат да се възползват и клиенти с автомобили, оборудвани с механична трансмисия.

Използването на системата е безплатно през първите шест месеца, след което може да се направи абонамент за 1, 2 или 3 години, което ще струва съответно 3500, 6300 или 8400 рубли (79, 142 или 190 лева по приблизителен курс). скоро руската марка ще предложи и услуга за дългосрочно наемане на автомобили от частни лица.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви