Созопол посрещна медалистката от Токио Евелина Николова и нейния треньор Мирослав Гочев с много емоции.

Въпреки лошото време и дъжда, въпреки невъзможността да се осъществи планираното тържествено посрещане на спортистите, все пак много жители на града, сред които и млади спортни таланти, препълниха залата на читалището, за да се докоснат до жената, която показа, че може да побеждава в мъжки спортове.

Скъпите гости бяха посрещнати с изпълнение на народни танци от местен състав.

Танци
Медалистката беше посрещната с танци

„Медалът може да е бронзов, но за нас ти си златна“, посрещна Евелина Николова кметът Тихомир Янакиев. Той сподели радостта на своите съграждани от голямото отличие, което получи възпитаничката на  Спортен клуб по борба „Ангел Гочев“ – Созопол и екипа, който се грижи да е подготвена и да побеждава.

Кметът им подари плакети и картина на местен художник и заяви, че ще предложи Евелина Николова за почетен гражданин на Созопол.

Евелина Николова каза, че радостта й е голяма, но заедно с медала, който показа на жителите на града, идва и отговорността към младите, които тръгват по пътя на спорта.

Тя не скри сълзите си докато благодареше на всички, които са съпричастни към победата й. Най-голяма е благодарността й към нейния треньор Мирослав Гочев, който я е убедил да се върне на тепиха, когато тя вече се е била отказала от големия спорт.

Евелина
Евелина Николова и Мирослав Гочев

Мирослав Гочев също направи емоционален разказ за пътя, по който са минали, за трудностите, които са срещнали, за тежките победи и за хората, които са били рамо до рамо с тях.

Присъстващите посрещнаха и изпратиха Евелина Николова с  аплодисменти, цветя и усмивки.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви