Опера
Спектакъл на Флората

Първият от поредицата концертни прояви, които представят най-характерното историческото време, претворено в музикалното изкуство, е „Пътуване във времето“ – на 28 август от 20.30 часа в градината на Експозиционен център „Флора“ – Бургас.

Събитието е в рамките на лятната музикална програма на Бургаската опера „Купон на Флората – последното за сезона.

С голям успех и многобройна публика преминаха останалите три концерта от програмата в Експо център „Флора“ – „Music Of The Night”, с произведения от известни американски мюзикъли, „Любими руски романси“ и „Наздравица“.

Премиерата на концерта „Пътуване във времето“ бе на 16 май т. год. в залата на Операта и всеобщите отзиви бяха, че представлява изискана интерпретация на музиката на барока, която, представена по професионален и вдъхновен начин, може да бъде не само вълнуваща, но и предизвикваща размисъл и духовен катарзис. През м. май на рояла беше Мира Искърова.

В съботната вечер на 28 август присъстващите на концертния спектакъл „Пътуване във времето“ в Експо център „Флора“ ще се почувстват като избраници – ще имат шанса да съпреживеят един различен концерт, в който бароковият стил в изкуството бе представен синкретично чрез музика, танц и визуално представяне на архитектурни и художествени шедьоври, под формата на мултимедия.

В изисканото открито пространство на Експо център „Флора“ ще прозвучат красиви мелодии.

Истории с привкус на легенди за дворцови афери, кралици, доблестни рицари, обединени от несравнимия финес и класа на бароковата епоха, ще бъдат разказани от двата сопранови гласа на Мария Цветкова‐Маджарова и Нона Кръстникова.

Музикалното изящество ще бъде изваяно под изискания съпровод на пиано със забележително тоноизвличане и прекрасно изградена динамика от Илиана Тодорова.

По‐рядко изпълняваната музика от Хендел, Рамо, Вивалди, Пърсел, ще бъде майсторски вградена в една изискана мултимедийма визуализация на Лувъра, Ермитажа, Петра, Египетските пирамиди и други шедьоври, родени от човешкия гений.

Вещо, с разбиране към музиката и естетските послания на барока ще бъде и чудесното, фино и ненатрапчиво сценично присъствие на хореографа на „Пътуване във времето“ – Патрисия Соарес, която е артист от балетната трупа към Бургаската опера.

Билети за концерта „Пътуване във времето“ можете да намерите на касата на Операта, на каса „Часовника“ /пред хотел „България“/,  в мрежите на Grabo и Eventim, в препратките към събитията в програмата: https://operabourgas.com/bg/programme в официалния сайт на Държавна опера – Бургас, както и на място в Експо център „Флора“ – преди събитието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви