Трансатлантическата словесна война между Бъкингамския дворец и херцозите на Съсекс може да стигне до нов обрат, след като се появи информация, че кралица Елизабет II е „наредила“ на служителите си да планират правни действия срещу двойката.

Източници твърдят, че 95-годишната „разгневена“ кралица е наредила на служителите си да се „консултират“ с юристи, експерти в делата за клевета, след „многократните атаки“ срещу кралското семейство от страна на принц Хари и жена му Меган, които вече живеят в САЩ.

Това се случва, след като двойката обвини кралското семейство в расизъм по време на интервюто си с Опра Уинфри, когато каза, че член на семейството е изразил опасения относно цвета на кожата на сина им Арчи преди раждането му. Дни по-късно от Бъкингамския дворец излязоха с изявление, в което казаха в отговор на обвиненията, че „спомените могат да варират“.

Спорът обаче беше възобновен тази седмица, след като излезе второ издание на биографията на двойката „Да откриеш свободата“, допълнено с нова глава, в която се казва, че източник обвинил кралското семейство, че не е признало своята роля в разрива в отношенията с херцозите на Съсекс.

Източници, близки до кралицата, разкриват, че на нея ѝ е писнало от всичко това.

„Има лимит на това, което може да бъде приемливо за кралицата и на това до колко може да бъде притискано кралското семейство.

Вече се намесват адвокати. Хари и Меган ще бъдат информирани за това и ще знаят, че непрекъснатите атаки няма да бъдат толерирани“, споделя източник от кралския двор.

Препятствието, пред което всеки правен екип би се изправил, е предстоящото издаване на мемоарите на принц Хари. Очаква се книгата да излезе през следващата година. Според таблоида „Сън“, в момента се обмисля превантивно юридическо предупреждение към издателите. Източникът споделя: „Това ще се направи за в случай, че някой от семейството бъде назован по име в книгата и директно обвинен в нещо, което може да бъде клевета и наруши правото му на личен семеен живот“.

„Би било много иронично, ако точно Хари и Меган бъдат обвинени в нарушаване на правото на личен живот, предвид техните изявления по тази тема“, отбелязва източникът.

Новото издание на „Да откриеш свободата“ предполага, че източници, близки до Хари и Меган са заявили, че херцозите на Съсекс „не са изненадани“ от усещането за бездействие относно твърденията им, че висш член на кралското семейство е изразил „загриженост“ за цвета на кожата на нероденото им дете. Казва се, че те са си направили заключението от внимателно формулираното изявление на кралицата след интервюто им с Опра, в което тя изрази загриженост за двойката, но настоя, че „някои спомени могат да варират“.

Адвокатите на двойката настояват, че Хари и Меган нямат нищо общо с твърденията в книгата и, че те са дело само и единствено на авторите ѝ Омид Скоби и Каролин Дюран, които не били говорили с херцозите и разчитали на неназовани източници.

Междувременно беше съобщено, че херцогинята на Корнуол Камила е малко вероятно да прости на доведения си син принц Хари и жена му Меган за това, че нараняват съпруга ѝ – престолонаследникът принц Чарлз. 74-годишната Камила подкрепяше Чарлз през цялото време, откакто по-малкият му син напусна задълженията си като член на кралското семейство през март миналата година.

Принц Хари, който вече живее в имение в Калифорния, говори за отношенията си с баща си в няколко интервюта, след разкритието пред Опра Уинфри, че е бил „изоставен“ от принц Чарлз.

Сега източник, близък до Камила, разкрива, че макар семейството да твърди, че Хари и Меган все още са много обичани негови членове, за херцогинята е трудно да преглътне всичко, което те са изговорили.

„Не мисля, че херцогинята някога ще прости на Меган за това, което тя причини на принца на Уелс“, споделя източник. Друг неназован източник твърди, че принц Чарлз е бил дълбоко засегнат от разривът в отношенията със сина му и това е „наистина тежко“ за него.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви