Правим организация в страната, в пет града, сред които е и Бургас, да постави имунизационни пуктове пред входовете на големите магазини, като Метро, където потока от хора е много голям, особено през почивните дни. Всеки ваксиниран ще получи и ваучер за пазаруване.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който днес посети Бургас, за да се запознае със ситуацията, свързана с COVID-19

Той поясни, че все още не може да каже на каква сума ще се равнява ваучера.

Приветствам всяко едно такова решение. Подобни такива инициатива имаха Фрапорт и Албена. Там, където има разбиране, то нещата се получават. Съвсем скоро ще си проличи колко ниска ще бъде заболеваемостта сред тези колективи“ , заяви доц. Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор сподели, че не е нужно да се въвеждат нови мерки, а да има по-строг контрол върху вече наложените такива.

50-те процента капацитет на заведенията, както е разпоредено още от края на юли, трябва да се спазва. Носенето на маски, там където това е задължително, трябва да се спазва. Най-вече трябва да засилим ваксинационната кампания. Има интерес, има много фирми и хора, които се интересуват“, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви