Кошовете за боклук по улица „Богориди“ преливат от всякакви видове отпадъци и от тях се носи зловонна миризма. Този сигнал към местната администрация отправя Мария Маркова, общински съветник от Движение България на гражданите.

Тя отправя и питане два въпроса към общината във връзка със сметопочистването на една от главните улици в града ни.

През последните няколко седмици в качеството ми на общински съветник получих множество сигнали от граждани за преливащи кошове с отпадъци, разположени по улица „Богориди“. Извърших лична проверка за потвърждение на стигналата до мен информация и се оказа, че действително в късните часове на денонощието, когато множество бургазлии и гости на града се разхождат по централните улици, кошовете за боклук преливат от всякакви видове отпадъци и от тях се носи зловонна миризма„, пише тя в питането си.

Маркова счита това за недопустимо с оглед на протичащия летен сезон, както и поради реалната опасност от зарази.

Тя припомня, че в началото на 2021 година системата за сметосъбиране в Централната градска част на Бургас бе модернизирана, като бяха поставени близо 150 нови контейнера от системата Nord.

Идеята бе те да заменят по-старите съдове за отпадъци, като новите контейнери да бъдат с по-голяма вместимост.

С подмяната на старите съдове трябваше да се подобри качеството на услугата за събиране на отпадъци в града ни, което обаче не кореспондира с констатираното от мен„, пише още Маркова.

Ето и въпросите, които отправя общинският съветник към местната администрация:

1. По какъв график и колко често сметопочистващата фирма „Нелсен Чистота“ почиства централните улици на град Бургас?

2. Ще бъдат ли наложени и в какъв размер санкции на фирмата, която очевидно не е достатъчно прецизна в извършването на дейността си?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви